Carelessness_MainPic רשלנות רפואית קרלסנס
Carelessness_MainPic רשלנות רפואית קרלסנס
פנייה לייעוץ אישי




    סכנות של היריון בגיל 40 פלוס (מדריך)

    עם השנים גיל ההורות עלה, והורות מאוחרת הפכה לנפוצה יותר ויותר. כיום אין זה נדיר לראות אימהות בגילאי 40 פלוס. אך השעון הביולוגי לא עבר שינוי גדול עם השנים, ועל אף התפתחות הטכנולוגיה, נותרו לא מעט סכנות של היריון בגיל 40 פלוס.

    מה הסיכוי להיכנס להיריון לאחר גיל 40? מה השכיחות של הפלות לאחר גיל 40? מה הסיכונים לעובר בהיריון בגיל 40 פלוס? מה הסיכונים לאם בהיריון לאחר גיל 40? ואילו אמצעים מומלץ לנקוט כדי להקטין את הסכנות בהיריון מעל גיל 40?

    סכנות של היריון בגיל 40 פלוס (מדריך)

    תוכן עניינים

    מה הסיכוי להיכנס להיריון לאחר גיל 40?

    הביציות בגופה של אישה מתחילות להתפתח כבר בהיותה עובר ברחם אמה. עם הלידה לאישה יש כ-2 מיליון ביציות בגופה, שפוחתות עד לגיל ההתבגרות ומתוכן נשארות כ-400,000 ביציות. החל מגיל ההתבגרות, בכל חודש האישה מבייצת, וכמה אלפי ביציות יוצאות מגופה.

    בעת שהאישה מגיעה לגילאי 20-30 האישה נמצאת בשיא הפוריות שלה, וסיכויה להיכנס להיריון תקין הם הגבוהים ביותר. אך החל מגילאי 35 מתחילה ירידה תלולה בסיכויי האישה להיכנס להיריון, בפרט כשמדובר על היריון ראשון.

    כך על פי מחקרים ניתן לראות שבגיל 25, סיכויה של אישה להיכנס להיריון תוך שנה יעמדו על 96%, לעומת זאת בגיל 40, סיכויה של אישה להיכנס להיריון תוך שנה יעמדו על 33%. בגילאים אלו הירידה בסיכוי הפריון הופכת באופן מהיר לתלולה מאוד, וכך כבר בגיל 45 סיכויה של אישה להרות תוך שנה יעמד על 13% בלבד.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      מה השכיחות של הפלות בגיל לאחר גיל 40?

      אחת הסכנות של היריון בגיל 40 פלוס הוא סיכון גבוה יותר להפלות ביחס לאוכלוסייה הצעירה יותר. כך בהיריון טבעי אצל נשים מעל גיל 40 הסיכון להפלות מגיע ל-26%, לעומת 12% בלבד בקרב נשים בגילאי 20.

      כאשר מדובר בהיריון שהושג לאחר טיפולי הפריה נגלה שמדובר בסיכון של 30% אצל נשים מעל גיל 40, ובגיל 43 נמצא שהסיכון להפלות מגיע לקרוב ל-50% מההריונות שהושגו בטיפולי הפריה. נתון מדאיג, שמצריך מעקב צמוד יותר ביחס ליתר האוכלוסייה, ודבקות באורח חיים בריא (כגון תזונה בריאה, הימנעות מעישון ועוד).

      מה הסיכונים לעובר בהיריון בגיל 40 פלוס?

      במהלך כל היריון ישנן סכנות לבריאותו של העובר. כאשר מדובר בהיריון לאחר גיל 40, עולה רמת הסיכון של העובר. כך אנו עדים לא פעם למקרים של רשלנות רפואית בהיריון, המתבטאת בין היתר בהעדר המלצה על בדיקות היריון חשובות המותאמות להיריון בגיל 40 פלוס, באי מתן מידע מלא על הבדיקות, בעריכת בדיקות באופן רשלני ועוד.

      הסיכונים של העובר בהיריון לאחר גיל 40:

      היפרדות שליה – השליה מתפתחת בהיריון יחד עם העובר, ומשמשת אותו לצורך חילוף חומרים והגנה עליו. היפרדות שליה היא היפרדות המעטפת של השליה מהרחם בטרם לזמן. היא עשויה לגרום לדימומים המסכנים את האם והעובר, ועלולה להוביל, לא עלינו, למוות עוברי, ואף לסכן את האם.

      בעיות כרומוזומליות – בתאים שבגופו של העובר ישנם 46 כרומוזומים המסודרים זוגות זוגות, במקרים מסוימים ישנו כרומוזום עודף או חוסר כרומוזומלי, ואז נוצרות בעיות כרומוזומליות כגון: תסמונת דאון, תסמונת אדוארדס, תסמונת פטאו, תסמונת טרנר בנקבות או קליינפלטר בזכרים, תסמונת קרי דו שה, תסמונת אנגלמן ועוד. ככל שגיל האם עולה, ובפרט מעל גיל 40, גדל הסיכוי הסטטיסטי להפרעות כרומוזומליות אצל העובר.

      עיכובי גדילה – לאחר גיל 40, הסיכון של העובר לפיגור גדילה בהתפתחותו בתוך הרחם הוא גבוה יותר. פיגור בגדילה עלול להוביל למשקל לידה נמוך שעלול לסכן את העובר, לבעיות התפתחותיות בילוד, בעיות נוירולוגיות, סיכון גבוה יותר למוות בעריסה ועוד.

      לידה מוקדמת ופגות – הסיכון של נשים מעל גיל 40 ללדת בלידה מוקדמת הוא גבוה יותר. ללידה מוקדמת יש סכנות רבות, ביניהן אנמיה, מצוקה נשימתית, דימום תוך מוחי, ואף סכנה של תמותה חו"ח.

      מה הסיכונים לאם בהיריון לאחר גיל 40?

      הסכנות של היריון בגיל מאוחר , אינן בלעדיות לעובר, אלא גם לאישה. כך אישה בהיריון בגיל מאוחר, נמצאת בסיכון גבוה יותר לפתח סיבוכים בהיריון, כגון סכרת היריון ורעלת היריון שעלולים לסכן לא רק את העובר אלא גם את האם עצמה.

      כמו כן ישנו סיכוי גבוה יותר אצל אישה הרה מעל גיל 40, לסיבוכים בלידה, ובין היתר גם סיכוי גבוה יותר ללידה באמצעות ניתוח קיסרי.

      אילו אמצעים מומלץ לנקוט כדי להקטין את הסכנות בהיריון מעל גיל 40?

      בשורה התחתונה, במהלך כל היריון ישנן סכנות לבריאותו של העובר, הסיכון גדל ככל שגיל האם עולה, ובעיקר לאחר גיל 40.

      יחד עם זאת, עם התפתחות הטכנולוגיה ישנן גם כמה נקודות אור. ניתן להקטין את הסכנות בהיריון בגיל 40 פלוס, באמצעות אימוץ אורח חיים בריא וייעוץ מתאים עוד בטרם להיריון.

      כמו כן ניתן להקטין את הסכנות באמצעות מעקב היריון צמוד, וביצוע בדיקות היריון אבחנתיות כמו סיסי שליה, מי שפיר וצ'יפ גנטי, בנוסף ליתר הבדיקות השגרתיות בהיריון, ועל בסיס ההמלצות של הצוות הרפואי.

      *האמור בעמוד זה ובשאר עמודי אתר נזק רפואי אינו מחליף ייעוץ משפטי, אין בו משום חוות דעת או עצה משפטית. לפיכך, יובהר, העושה שימוש בתוכן – עושה זאת באחריותו.

      לייעוץ מקצועי ראשוני ללא התחייבות 077-9974772
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף