אשפוז בבית חולים הוא חוויה שיש בה מועקה. הגילוי שמשהו בבריאותנו לקוי וצריך טיפול, החשש שמא לא יצליחו לאבחן את מה שהשתבש, החשש שלאחר האבחנה לא יימצא טיפול מתאים, ואם יימצא טיפול מתאים – התקווה שהוא יסייע להחלמה שלמה ולחזרה לחיים הרגילים – אלה מלווים את מי שמאשפז ואת הקרובים לו.
אלא שמסתבר שגם כאשר יש תשובה לכל החששות הללו, עדיין ישנם אנשים שנפגעים פגיעה בלתי צפויה, אשר משנה את חייהם.
נפילה במהלך אשפוז היא אירוע שכיח מאוד. קיימות הנחיות רבות כיצד למנוע או למזער את הסיכונים לנפילה, אך למרבה הצער, הן לא תמיד מיושמות.
וכך קורה לעיתים לא נדירות, שגם אם הבעיה הרפואית בגללה היה אשפוז מלכתחילה, טופלה ולפעמים אפילו נפתרה, המטופל יוצא עם מכלול חדש של בעיות רפואיות בגלל הנפילה, או חלילה, לפעמים אפילו מאבד את חייו כתוצאה ממנה.
ישנם מקרים בהם הנפילה גרמה לשבר בירך אשר שינה את מצבו של הנופל מאדם עצמאי, טרם הכניסה לאשפוז, לאדם סיעודי, לאחר היציאה ממנו, ישנם מקרים בהם נגרם נזק מוחי קשה אם הייתה נפילה לא מוצלחת בה הראש נחבט ברצפה, וישנם מקרים בהם הנופל לא שרד את תוצאות הנפילה.
אני מאמינה שכל מטופל זכאי לקבל טיפול רפואי טוב, שייטיב איתו וישפר את מצבו, ועל אחת כמה וכמה נכונים הדברים כאשר לעיתים כל מה שנדרש מהצוות הרפואי הוא להקפיד על הרמת מעקה המיטה, ליווי המטופל לשירותים או יצירת מצב בו לא יהיה צריך לקום מהמיטה כדי להיזקק להם.
ככל שבשל המצב הרפואי היה סיכון לנפילות, וככל שלא ננקטו אמצעי זהירות זוהי רשלנות, ויש עילת תביעה כנגד המוסד הרפואי בגין ההשגחה הלקויה והטיפול הרשלני.
אנו כאן כדי לאפשר לכם למצות את הזכויות הנובעות מעילת תביעה זו.